SASTOJCI:

  • 100g tartufa
  • 30g maslaca
  • 5 dl mesne juhe
  • 2 dl naribane rotkvice
  • 1 dl naribane mrkve
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • 1 glavica luka
  • 1 žlica brašna
  • 3 žlice crnog vina
  • 1 žlica limunovog soka
  • sol
Umak od crnih tartufa

Tartufe temeljito očistimo koristeći četkicu i vlažnu krpu, te ih narežemo na tanke listiće. Sjeckani luk popržimo na maslacu, dodamo potrebno povrće i pirjamo ga na laganoj vatri oko jedan sat. Tada dodamo brašno i pustimo da požuti, dolijemo vruću juhu i sve kuhamo dok se umak ne zgusne. Zatim ga propasiramo, ponovno zagrijemo, dodamo tartufe i nastavimo kuhati oko 15 minuta. Nakon toga dodamo vino i limunov sok, dobro sve promiješamo i po potrebi posolimo.

  Recepti - jela od gljiva - Sve
 

Prodajna mjesta

Naše proizvode možete pronaći na policama