SASTOJCI:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 250 g nasjeckanih gljiva (vrganji, shiitake, šampinjoni, bukovače...)
  • 4 češnja nasjeckanog češnjaka
  • 1 žlica svježeg ružmarina
  • 2 žlice svježeg timijana
  • 2 žlice jabučnog octa
  • 3 žlice sojinog umaka
  • 2 žlice tapioka škroba
  • 2 šalice povrtnog temeljca
  • sol. papar
Kremasti umak od gljiva

Ulje zagrijte na tavi pa mu dodajte gljive i kuhajte ih 10-ak minuta na srednje jakoj vatri dok ne omekšaju. Ubacite nasjeckani češnjak i začine pa sve kuhajte 1 minutu i ulijte temeljac pa kuhajte dok ne zavrije. Tek na kraju u posebnoj šalici pomiješajte tapioku i soja sos pa nadodajte u tavu te malo izmiješajte dok se umak ne zgusne.

  Recepti - jela od gljiva - Sve
 

Prodajna mjesta

Naše proizvode možete pronaći na policama