Pogon za uzgoj i preradu gljiva
Proizvodnja gljiva temelji se na pripravi pogodnog supstrata ovisno o vrsti gljiva koja se uzgaja.
Stvaranje uvjeta koji pogoduju klijanju micelija zahtijeva stalno praćenje temperature, vlage, svjetla, ventilacije i higijene.
Za uzgoj šampinjona koristimo najmoderniju nizozemsku tehnologiju na policama što nam omogućava racionalnije korištenje i štedi prostor. Uzgoj se provodi u zatvorenim i klimatiziranim halama. Primjenjujemo kompost od najboljeg europskom dobavljača. Cijeli proces proizvodnje je automatiziran uz stručni nadzor tehnologa za proizvodnju gljiva.
Gljive se svakodnevno nakon branja pakiraju i prevoze do kupaca hladnjačama.
Galerija slika:
Gljive iz bio uzgoja
Ekološka proizvodnja
Shii-take i kraljevska bukovača su rezultat ekološke proizvodnje.
Tokom uzgoja ne koristimo pesticide, uzgoj gljiva vršimo po najnovijoj tehnologiji, koristeći najkvalitetniji kompost što rezultira visokom kvalitetom naših gljiva. Na tržište plasiramo zdrave proizvode što potvrđuju certifikati za: GLOBAL G.A.P. i ekološku proizvodnju.