Shii-take (Šitake)

Shii-take gljive (Lentinus Edodes) su porijeklom iz Kine i rastu na različitim vrstama mrtvog listopadnog drveća.

Nedvojbena je činjenica da je shii-take gljiva s izvanrednim kulinarskim i ljekovitim odlikama.

Iznimne su prehrambene kvalitete, osim toga posjeduju mnoštvo tvari (imunostimulatori) koje pomažu ljudskom tijelu tako što podižu imunitet osobe.

Shiitake gljive su japanske gljive koje se svrstavaju u veoma ljekovite namirnice. Sadrže puno minerala (kalij, kalcij, željezo, fosfor, magnezij), mnogo vitamina B skupine (B1, B2, B3, B5, B6, B11, B12), vitamin D, bjelančevine, aminokiseline i biljnih vlakana.

U gljivi shii-take otkrivene su supstance koje djeluju antibakterijski. Zato se u orijentalnoj medicini ovaj antialergijski učinak već stoljećima koristi.

Uživanjem te gljive odstranjuje se višak soli u organizmu, snižava visok krvni tlak, smanjuju i reguliraju kolesterol, šećer u krvi (dijabetes), smanjuju napetost i stresna stanja.

Shiitake gljive se sve više koriste kao namirnica za borbu protiv raka i prevencije raka. Ojačavaju imunitet i bore se protiv mnogih infekcija i upala u tijelu.

 

Prodajna mjesta

Naše proizvode možete pronaći na policama