SASTOJCI:

  • 500g lisičarki
  • 400g riže
  • 100g maslaca
  • 3 glavice luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 20 dl mesne juhe
  • 60g ribanog parmezana
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • 2 mrkve
  • slatka paprika
  • ulje
  • sol, papar
Rižoto od lisičarki

Očišćene gljive kuhamo 12 min na laganoj vatri u pokrivenoj posudi uz dodatak prethodno na ulju popržene glavice luka i češnjaka te malo slatke paprike. Tako kuhane gljive do daljnjeg držimo na toplome. U drugoj dubokoj posudi popržimo drugu kosanu glavicu na 40g maslaca, dodamo rižu i uz lagano miješanje pržimo rižu dok ne postane zlatnožute boje. Zatim dodamo naribanu mrkvu, pržimo dalje nekoliko minuta te sve prelijemo s prethodno skuhanim gljivama, posolimo, popaprimo i zalijemo s mesnom juhom. Nakon toga poklopimo posudu i stavimo da se sve kuha na jakoj vatri 20 min, maknemo poklopac, dodamo preostali maslac, promiješamo, kuhamo daljnjih desetak minuta.

  Recepti - jela od gljiva - Sve
 

Prodajna mjesta

Naše proizvode možete pronaći na policama