Rižoto od lisičarki
SASTOJCI:
- 500g lisičarki
- 400g riže
- 100g maslaca
- 3 glavice luka
- 1 češanj češnjaka
- 20 dl mesne juhe
- 60g ribanog parmezana
- 1 žlica sjeckanog peršina
- 2 mrkve
- slatka paprika
- ulje
- sol, papar
Očišćene gljive kuhamo 12 min na laganoj vatri u pokrivenoj posudi uz dodatak prethodno na ulju popržene glavice luka i češnjaka te malo slatke paprike. Tako kuhane gljive do daljnjeg držimo na toplome. U drugoj dubokoj posudi popržimo drugu kosanu glavicu na 40g maslaca, dodamo rižu i uz lagano miješanje pržimo rižu dok ne postane zlatnožute boje. Zatim dodamo naribanu mrkvu, pržimo dalje nekoliko minuta te sve prelijemo s prethodno skuhanim gljivama, posolimo, popaprimo i zalijemo s mesnom juhom. Nakon toga poklopimo posudu i stavimo da se sve kuha na jakoj vatri 20 min, maknemo poklopac, dodamo preostali maslac, promiješamo, kuhamo daljnjih desetak minuta.