SASTOJCI:

Za palačinke:

  • 3 jaja
  • 3 dl mlijeka
  • 1 žlica ulja
  • 2 žlice brašna
  • sol

Za nadjev:

  • 300g gljiva
  • 100g sušene svinjetine
  • 2 žlice maslaca
  • 1 žlica usitnjenog peršina
  • 1 glavica luka
  • sol, papar
Palačinke s gljivama

Od jaja, mlijeka, ulja, brašna i soli umiješamo tekuće tijesto za palačinke. Palačinke ispečemo samo s jedne strane i ostavimo da se ohlade. Gljive očistimo i izrežemo na tanke listiće. Na kockice izrezano suho meso popržimo na jednoj žlici maslaca, dodamo sjeckani luk koji također malo popržimo, zatim dodamo gljive, peršin, sol i papar te pirjamo do suhoga. Tom masom punimo palačinke i to na neispečenu stranu, slažemo ih u tepsiju premazanu preostalim maslacem pa sve pečemo u pećnici četvrt sata.

  Recepti - jela od gljiva - Sve
 

Prodajna mjesta

Naše proizvode možete pronaći na policama