Palačinke s gljivama
SASTOJCI:
Za palačinke:
- 3 jaja
- 3 dl mlijeka
- 1 žlica ulja
- 2 žlice brašna
- sol
Za nadjev:
- 300g gljiva
- 100g sušene svinjetine
- 2 žlice maslaca
- 1 žlica usitnjenog peršina
- 1 glavica luka
- sol, papar
Od jaja, mlijeka, ulja, brašna i soli umiješamo tekuće tijesto za palačinke. Palačinke ispečemo samo s jedne strane i ostavimo da se ohlade. Gljive očistimo i izrežemo na tanke listiće. Na kockice izrezano suho meso popržimo na jednoj žlici maslaca, dodamo sjeckani luk koji također malo popržimo, zatim dodamo gljive, peršin, sol i papar te pirjamo do suhoga. Tom masom punimo palačinke i to na neispečenu stranu, slažemo ih u tepsiju premazanu preostalim maslacem pa sve pečemo u pećnici četvrt sata.