Miješano povrće s gljivama
SASTOJCI:
- 500 g mrkve
- 1 tikvica
- 1 žuta paprika
- 1 manja brokula
- 1 luk
- 100 g smeđih šampinjona
- 500 ml povrtnog temeljca
- 1 čili papričica
- 2 žlice ulja od kikirikija
- 100 ml rižinog vina
- 2 žlice curryja
- škrobno brašno
- sol, papar
Oguljenu mrkvu narežite na štapiće, tikvicu na polumjesece, papriku na trakice, a brokulu odvojite na cvjetiće. Šampinjone i luk narežite na ploškice, očišćenu čili papričicu na sitne trakice.
U woku zavrijte temeljac pa kuhajte odvojeno svaku vrstu povrća, ocijedite ih i stavljajte ih sa strane.
Izlijte tekućinu iz woka (nemojte je baciti) pa dodajte ulje i lagano popržite sve povrće.
Umiješajte luk, gljive, čili papričicu i rižino vino. Začinite curryjem pa dodajte malo tekućine od kuhanja.
Po potrebi zgusnite škrobnim brašnom razmućenim u malo vode. Posolite i popaprite.