SASTOJCI:

  • 500 g mrkve
  • 1 tikvica
  • 1 žuta paprika
  • 1 manja brokula
  • 1 luk
  • 100 g smeđih šampinjona
  • 500 ml povrtnog temeljca
  • 1 čili papričica
  • 2 žlice ulja od kikirikija
  • 100 ml rižinog vina
  • 2 žlice curryja
  • škrobno brašno
  • sol, papar
Miješano povrće s gljivama

Oguljenu mrkvu narežite na štapiće, tikvicu na polumjesece, papriku na trakice, a brokulu odvojite na cvjetiće. Šampinjone i luk narežite na ploškice, očišćenu čili papričicu na sitne trakice.

U woku zavrijte temeljac pa kuhajte odvojeno svaku vrstu povrća, ocijedite ih i stavljajte ih sa strane.

Izlijte tekućinu iz woka (nemojte je baciti) pa dodajte ulje i lagano popržite sve povrće.

Umiješajte luk, gljive, čili papričicu i rižino vino. Začinite curryjem pa dodajte malo tekućine od kuhanja.

Po potrebi zgusnite škrobnim brašnom razmućenim u malo vode. Posolite i popaprite.

  Recepti - jela od gljiva - Sve
 

Prodajna mjesta

Naše proizvode možete pronaći na policama