SASTOJCI:

  • 150g jablanovača
  • 200g luka
  • 200g slanine
  • 2 češnja češnjaka
  • 700g krumpira
  • 50 ml ulja
  • 2 dcl bijelog vina
  • 1 litra vode
  • 1 mala žl. soli
  • 1 mala žl. koncentrata rajčice
  • 5 g mljevene slatke paprike
  • papar, list lovora
Gulaš od jablanovača

Na ulju prepržite slaninu 5 minuta, dodajte luk pomiješan sa češnjakom pa nastavite pirjati narednih 10 minuta.

Sada dodajte krumpire, dinstajte 5 minuta pa dodajte gljive i nastavite dinstati narednih 2 minute. Sada dodajte vino pa dinstajte 5 minuta. Zalijte sa vodom, dodajte sol, koncentrat rajčice, slatku papriku, papar i lovor.

Kuhati još 25 minuta, odnosno do željene gustoće i poslužite.

  Recepti - jela od gljiva - Sve
 

Prodajna mjesta

Naše proizvode možete pronaći na policama