SASTOJCI:

  • 8 svježih šampinjona
  • 1 češanj češnjaka
  • pola glavice luka
  • 2 šalice povrtnog ili pilećeg temeljca
  • 3 žlice brašna
  • prstohvat papra
  • prstohvat soli
  • šalica mlijeka
  • 2 žličice maslaca
Domaća krem juha od šampinjona i češnjaka

Na laganoj vatri otopite maslac pa mu dodajte narezane gljive i luk. Kada gljive malo puste svoju vodu i promijene boju, dodajte usitnjeni češnjak. Nakon otprilike jedne minute dodajte brašno koje treba pokupiti svu vodu i masnoću – kuhajte minutu do dvije dok ne postane smeđe. Ulijte jušni temeljac i miješajte da ne ostane grudica. Na kraju dodajte mlijeko i začine. Kuhajte još 5-6 minuta na laganoj vatri. 

  Recepti - jela od gljiva - Sve
 

Prodajna mjesta

Naše proizvode možete pronaći na policama